Светла Бъчварова:Социалните плащания ще бъдат приоритет в бюджета за 2018-та година

Мар 09, 2017 ТЪРГОВИЩЕ Новини БСП 0 2104

Задачата на новото правителство ще бъде да реши проблема с ниските доходи в страната и безработицата

„Социалните плащания ще бъдат приоритет в бюджета за 2018-та година и това ще бъде първата задача на нашето правителство“, заяви водачът на листата на "БСП за Бълтария" в Търговище проф. Светла Бъчварова на среща с избиратели в клуб „Капитан Петко Войвода“. На нея присъстваха вторият в листата-д-р Стефан Стефанов, поставеният под номер четири-Илия Илиев, осмият-Добрин Добрев и областният председател на БСП – Явор Куюмджиев.

Тя поясни, че става дума за социална политика, насочена към младите семейства, за данъчни облекчения на хората с ниски и средни доходи и  осъвременяване на пенсиите. „Задачата на новото правителство ще бъде да реши проблема с ниските доходи в страната и безработицата, което е залегнало в предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“, допълни професор Бъчварова.

Българските земеделски производители трябва да са добре финансово стимулирани 

"Българските земеделски производители трябва да бъдат по-добре финансово стимулирани от държавата, за да бъде тяхната продукция конкурентна на вносната", смята кандидатът за народен представител. Бъчварова припомни идеята на левицата да задължи големите търговски обекти да предлагат продукция на българските земеделски производители и фермери. Тя подчерта, че търговишкият район е благодатен за развитието на животновъдството  и в тази връзка допълни, че левицата е за възстановяване на Ветеринарните медицински служби, които да поемат целия контрол над заразните болести по животните, които през последните две години нанесоха тежки поражения в сектора. Бъчварова заяви, че в сферата на образованието трябва да бъде променен начинът на финансиране на училищата, а закриването им да се преустанови, тъй като това нанася големи щети на малките населени места.

Вторият в избирателната листа –д-р Светослав Стефанов разясни пред избирателите приоритетите на левицата в здравеопазването, които предвиждат по-достъпни здравни услуги. "Да се предвидят повече средства за първичната помощ за профилактика, да се вземат мерки за да искат младите медици да останат в българските болници, както и да се оптимизира спешната помощ- са част от предвижданите мерки", обясни той.

Доктор Стефанов подчерта, че ще бъдат подкрепени общинските и областните болници и ще бъде възстановено училищното здравеопазване.

Поставеният под номер четири в листата Илия Илиев говори пред избирателите за трудностите, с които се сблъскват младите хора в страната и за това, че е необходимо да се предприемат мерки срещу емиграцията им.„Единствената платформа, която е адекватна за подобряването на живота в България е на Коалиция „БСП за България“, подчерта Илиев. Той призова избирателите на 26 март с номер 10 в бюлетината да подкрепят по-доброто бъдеще на страната.