Станишев в Търговище: Време е да изведем приоритетите за България за следващия бюджет на ЕС

Май 23, 2019 Новини Избори 0 1734

Десните превърнаха ЕС в наказателен съюз, който забрави хората.

„Време е за национално усилие, политическа воля и идеи, за да изведем приоритети за България за следващата финансова рамка на ЕС. Ако Брекзит се случи, в европейския бюджет ще влязат 70 млрд. евро по-малко. Предложението на десните и на техния комисар Йотингер бе за орязване на Общата селскостопанска политика с 15 % и на Кохезионната политика с 10 %. Левицата в Европа се противопостави категорично. Предложихме два допълнителни източника за бюджета на ЕС. Справедливият данък върху финансовите транзакции, който ще донесе ресурс от над 200 млрд. евро, които могат да бъдат разпределени между ЕС и държавите - членки. Така той ще бъде полезен и за националните бюджети. Този данък е справедлив, защото „виновниците“ за икономическата криза – спекулативният капитал – не платиха цената за нея. Платиха я хората. Вторият е данък ГАФА (Гугъл, Амазон, Фейсбук, Ейпъл) върху големите информационни гиганти, които получават приходи, по-големи от БВП на България, но заплащат минимални данъци.“ Така лидерът на европейската левица Сергей Станишев и кандидат за член на ЕП от "БСП за България" коментира националните приоритети пред България в Търговище.

„Щастлив съм да видя наследството на доктор Мирев. Градът изглежда приветливо и европейски. Доколкото имам информация, сега няма проекти в Търговище. Д-р Мирев и екипът му показаха компетентност и отношение. Затова се надявам на местните избори БСП отново да спечели Търговище“, допълни той.

Станишев проведе дискусии и с гражданите на Омуртаг и Попово. В с. Камбурово бе сърдечно посрещнат на събиране по повод преосноваване на партийната организации там, която беше закрита до днес.

При посещението му в град Попово бе приветстван с думите: „Г-н Станишев, Вие сте най-авторитетният ни политик в Европа и заради Вас думата на България се чува!“.