Кольо Милев, водач на листата на "БСП за България" в Търговище: Ще върнем добрите условия за живот в област Търговище с лице към младите хора

26.03.2021

Каква битка ще води БСП именно в областта на отбраната, коментира Кольо Милев, водач на листата на "БСП за България" в Търговище за зрителите на "Студио икономика" по БСТВ: "Имаме много приоритети. Като служил с над 39 години стаж в българската армия мога да кажа, че основният проблем е липсата на сериозни лидери, които да работят под ръководството на Министерство на отбраната. Те съответно да подберат най-добрите и да се получи експертност, не че я няма, но трябва да се засили ролята й. В армията в момента има два основни въпроса - въпросът за хората и въпросът за окомплектоването и модернизацията. Както виждате това ръководство не можа да през годините да подбере най-добрите методи за окомплектоване на армията, макар че много усилия бяха направени. Трябва да има мотивация чрез увеличаване на заплатите. В момента армията със затруднение изпълнява конституционните си задължения и на базата на това са заложени приоритетите в програмата ни. Друг приоритет е модернизацията, знаем че техниката е от миналия век, тя се нуждае постоянно от ремонт. Макар, че се платиха много милиони за военновъздушните сили, ние все пак нищо нямаме. Ние от "БСП за България" ще искаме нашите приоритети по най-бързия начин да се изпълнят в 45-то Народно събрание."

На въпроса как протича предизборната кампания в условията на Ковид пандемия и ограничения, Милев изказа своите благодарности, че има възможността да води листата именно в Търговище: "Аз съм на възраст, но в екипа има много млади, достойни хора с по няколко магистърски степени в различни сфери. Кампанията както във всички останали региони върви бавно, но аз считам, че проблемите на областта са доста известни. На първо място е обезлюдяването на областта, тъй като младите хора не намират поле за изява. Основният приоритет е да върнем добрите условия за живот в областта и да се обърнем с лице към младите хора. Друг проблем е икономиката, тя се изразява най-вече в селското стопанство. Търговище е една от трите общини, които основно дават зърното на България. Много от земята е арендована, но е с ниска добавена стойност, всичко се изнася. За съжаление Търговище изостава заради демографската криза, с ниската степен на образованост, около 17% ученици отпадат от училище. Селското стопанство трябва да бъде интензивно и да има преработвателна промишленост, както и да се създаде добавена стойност.