Търговище почете 9-ти май с едноминутно мълчание

Май 11, 2015 ТЪРГОВИЩЕ Новини БСП 0 1889

 На 10-ти май областната структура на БСП - Търговище чества 70 години от победата над фашизма

 
На 10-ти май областната структура на БСП - Търговище чества 70 години от победата над фашизма. Под мотото „Никой не е забравен, нищо не е забравено!” няколкостотин социалисти от търговищка област се събраха на площада пред Драматичен театър – Търговище и тържествено отбелязаха Деня на победата.
 
Програмата започна с излъчването на внушителния парад в Москва за Деня на победата. Първи на сцената излязоха група „Грамофон”, които изпълниха песента „Ден победы“, с която развълнуваха всички присъстващи. С развети знамена и аплодисменти бяха приветствани Явор Куюмджиев – областен председател на БСП-Търговище, Красимир Янков – народен представител от Варна и почетният гражданин на Търговище Кольо Георгиев. Явор Куюмджиев поздрави всички членове, симпатизанти и граждани на град Търговище с празника и заяви, че паметта за антифашистката борба ще остане жива. Красимир Янков се извини за декларацията на Народното събрание по случай 9-ти май и липсата в нея на уважение спрямо антифашистите и участниците във Великата отечествена война в България. Писателят и антифашист Кольо Георгиев разказа за спомените си от фашистките затвори и призова никога да не допускаме отново война.
 
С минута мълчание бе почетена паметта на загиналите във Втората световна война. След което група „Грамофон” изпълниха много любими руски песни и зарадваха всички присъстващи.