Проф. Бъчварова се обяви за подкрепа на младите семейства и възрастните хора

Мар 10, 2017 ТЪРГОВИЩЕ Новини БСП 0 1459

Икономиката е това, от което трябва да тръгнем

Водачът на листата за народни представители на коалиция „БСП за България“ за област Търговище проф. Светла Бъчварова се срещна с избиратели в Попово. В следобедните часове жителите на града и съседните села изпълниха залата на Дома на културата. Заедно с останалите кандидати на коалицията –Николай Черкезов, Илия Илиев, Дарина Георгиева, Бахни Бахнев  и Деница Тошева, професор Бъчварова представи програмата на левицата за управление на страната през следващия мандат. „Социалният пакет, изработен от БСП, трябва да бъде приложен още през 2018-та година“, категорична бе професор Бъчварова.

„Социална политика, означава социалистическа политика.Тя трябва да бъде справедлива“, каза кандидатът за народен представител. Бъчварова се обяви за подкрепа на младите семейства и възрастните хора и за достойно възнаграждение на труда. Сред предвидените мерки са да се въведе семейно подоходно облагане, обвързване на минималната работна заплата с темпа на увеличение на средната заплата, а месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години да бъде обвързано с минималната работна заплата. „Средствата за образование трябва да достигнат до 5,5% от БВП, а училищата не трябва да бъдат закривани“, допълни още Светла Бъчварова.

„Икономиката е това, от което трябва да тръгнем“, допълни Николай Черкезов. Той подчерта, че сред предложенията на левицата са финансиране на малките предприятия, както и създаването на фонд „Индустрия“ и фонд“Иновации“. „За мен е чест да съм част от тази листа, да застана зад лява политика, която да промени държавата – промяна към по-добро. Затова ви призовавам да поискате промяната, да станете част от промяната!
Нашите мечти – достъпно здравеопазване на всеки, качествено образование и възможност за реализация за децата ни и достойни старини за родителите ни, в Европа са право, а не мечта.

„На 26-ти март с  №10 в бюлетината, нека да превърнем мечтите си в реалност!” – призова Илия Илиев.