Кирил Добрев: Над 10 пъти увеличихме средствата за вътрeшнопартийни обучения

2018-та година може да бъде годината, в която да стабилизираме организационното състояние на партията

"Средствата за вътрешнопартийни обучения в БСП са увеличени над 10 пъти". Това стана ясно след работна среща на заместник-председателя на БСП Кирил Добрев с актива в община Търговище.

 Той подчерта, че без обучени кадри - БСП няма бъдеще. “Всеки съветник, първи мандат, е минал подобно обучение. Новоизбраните председатели на структурите по места също минават обучения, защото укрепването на партийния и организационен живот е много важен”,допълни Добрев. Според думите му само здрава структура може да привлича около себе си нови хора и това е един от приоритетите на ръководството на партията.

“2018-та година може да бъде годината, в която да стабилизираме организационното състояние на партията, да станем опозиция по места и да предлагаме реални политики на местно ниво”,каза пред присъстващите Кирил Добрев. Той отбеляза, че въпреки опитите за внушение, че резултата от президентските избори не са на БСП, партията показа, че дори процентната подкрепа за левицата на парламентарните избори, е по-голяма от тази на президентските. “Търговище е такъв пример, където на парламентарните избори имаме по-висок резултат, отколкото на президентските”, поясни Добрев.

Кирил Добрев не пропусна да отбележи и важността на местните авторитети. “В началото на прехода сме получавали на местни избори по-високи резултати, отколкото на национални. БСП е имала много сериозни местни авторитети, които са крепяли цели организации. Хора, които да защитават каузи и да водят битки по места”,коментира той и даде за пример бившият кмет на община Търговище и член на НС на БСП Красимир Мирев. "За да спечелим местните избори, имаме нужда от точно такива хора, които се ползват с огромното доверие на местните жители и имат кауза, която защитават", допълни заместник-председателят на БСП.