Общинските съветници от БСП-Търговище се включиха в тържествата за националния празник

3.03.2018

 Общинските съветници от БСП – Търговище се включиха в честванията по повод 140 години от Освобождението на България. Съветниците и симпатизанти на партията присъстваха на ритуала по издигане на знамената на площад „Свобода”. Специални гости на празника в Търговище бяха курсанти от Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ – гр. Шумен към Националния военен университет „Васил Левски“, които активно се включиха в отбелязването на тържествената годишнина. 

По традицията празничното шествие до паметника на българо-руската дружба бе водено от Духовия оркестър, множество граждани, ученици и родолюбци. След поетичната композиция „Орловите крила на свободата” , представена от ученици от Първо ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище, бяха положени венци и цветя на признателност към националните герои, загинали за България и нейното освобождение. Общинските съветници от групата на БСП също поднесоха венец в знак на уважение и почит. Такъв бе изпратен и от народния представител за 28-МИР проф. Светла Бъчварова.

„Нека наистина се замисляме и преоткриваме свободата като ценност, да сме признателни към миналото, да се уповаваме на историята, за да имаме поглед в настоящето и отговорност към бъдещето – нашето и на децата ни”, пожелаха общинските съветници от БСП – Търговище.