Ген. Кольо Милев, БСП: Целта ни е шоково да се повишат пенсиите и заплатите, и да се създадат работни места

08.07.2021

„Ние от БСП считаме, че трябва да решим основните проблеми в армията, които не са малко. Част от тях са незаетите места в армията и социалната политика. С годините доходите на хората изостанаха и инфраструктурата в районите, където служат не е привлекателна. Изисква се модернизация и докомплектоване - процентът му е доста нисък и това буди неспокойство. Службата в армията не е достатъчно атрактивна и заетите места създават напрежение. Следващото правителство трябва да се заеме именно с тези проблеми. В много от сделките за издръжка не е необходимо да се правят обществени поръчки, порочните практики трябва да спрат. Всички нарушения ще излязат наяве. Защитавам интересите на работещите в „Хан Крум“ в Търговище и не е необходимо да сключваме други сделки, а трябва да възлагаме на фирмите, работещи на терен. Загубихме един много подготвен летец в лицето на майор Терзиев в нелеп инцидент. Причините са комплексни влияния, които се трупат през годините.", заяви ген. Кольо Милев, водач на листата на "БСП за България в Търговище в ефира на "Предизборно студио" по БСТВ.

Ген. Милев посочи кои са основните проблеми в Търговище: "Основен проблем в Търговище е демографската криза и обезлюдяването. При ниското образование в района наблюдаваме напускане на младите с висше образование от областта. Целта ни е както шоково да се повишат пенсиите и заплатите, така да се създадат работни места и да се инвестира в средния и малък бизнес. Много са зле пътищата навсякъде, тръбите са стари и на места изгнили, трябва да се сменят и трябват много пари. Много е важно децентрализацията да се случи, за да може всеки кмет във всяка община сам да си заделя бюджета и всяка година в населените места да се случва хубава промяна, поне по една улица да се прави, но да знаят тези кметове, че има някаква програма, която е за тях. Основните проблеми, които хората ни споделят са свързани с инфраструктурата, водоснабдяването, поддържането на чистотата, както и проблеми от ежедневно естество."

"Българи, не се страхувайте, излезте и гласувайте с бюлетина №4, за да се случи промяната и спасението от разрухата. За да може да се увеличат пенсиите, заплатите, за да може да има работа за всички и достойно образование, здравеопазване и сигурност в държавата", призова кандидатът за депутат.