Ген. Кольо Милев: Хората незабавно трябва да усетят подкрепата на държавата във всеки сектор

Кристиан Вигенин: БСП може да бъде стълб на следващото управление

„Хората трябва да усетят незабавно, че държавата стои зад тях, че е готова с мерки за подкрепа на всеки сектор – от здравеопазване и образование до политиката на доходите и икономиката. Кризата е очевидна и тревожи всички, предстои зима с много неизвестни и само разумната  политика може да внесе успокоение и да намали щетите. Именно тук БСП вижда своята роля  – като двигател и гарант за политика на разума, за политика на нелеките, но отговорни решения“. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в 28 МИР Търговище ген. Кольо Милев при откриването на кампанията на лявата коалиция. По думите му кризата е обострила и без това тежките социални неравенства в страната и затова БСП предлага конкретни мерки за преодоляването им. Като такива той посочи семейното подоходно облагане, еднократната помощ за второ и трето дете, безплатните лекарства за децата до 14-годишна възраст, по-ниска ДДС ставка за основни хранителни продукти.

За да подкрепят листата на левицата, в Драматичния театър в Търговище дойдоха членове, симпатизанти и граждани на областта. Успех на кампанията пожела и  председателят на предизборния щаб на БСП и зам.-председател на партията  Кристиан Вигенин. 

„След тези избори БСП има шанса да се превърне в ядро и стълб на следващото управление и да създаде около себе си стабилно мнозинство като заложи на опита, с който повечето от новите  претенденти не разполагат. Влизаме в кампанията с конкретни предложения, облечени в законодателни инициативи“, каза Кристиан Вигенин. По думите му още в първия ден на новото Народно събрание трябва да се започне работа по новия бюджет на страната. Той изрази тревога от цената на електроенергията както за бизнеса, така и за всеки български гражданин, защото високата цена за предприятията се превръща във висока цена на продукцията и в инфлация. "Те изяждат и малкото допълнителни средства, за които успяхме да се преборим за пенсионерите и за майките в последния парламент", коментира още социалистът.

Солидните биографии и професионализмът в листата на БСП в област Търговище е сериозна предпоставка за успех на тези избори, смята още Вигенин. „Вие сте и единственият избирателен район, в който може да изберете двама генерали – ген. Милев и ген. Радев," обърна се той към гостите в залата. 

„Аз вярвам, че хоризонт и перспектива има. Нужна е политика, която да постави в центъра най-важния ресурс – хората. Защото именно хората са големият потенциал на България, без който няма държава, работещи институции и икономика. Потенциалът на Търговище го има, трябва да бъде развит с ефективна работа. Залогът е да запазим младите хора тук“, призова ген. Милев.

Листата на БСП за България в област Търговище се състои от 8 души. След ген. Милев в нея се подреждат общинският и областен председател на БСП - Търговище Светослав Стефанов и председателят на Общински съвет на БСП в Попово Николай Черкезов. Четвъртото място е за коалиционния партньор от АБВ - за Йорданка Георгиева. Пета в листата е представителят на Омуртаг Павлинка Тасева, шеста е Десислава Петрова. Нови двама кандидати за народни представители са на седмо и осмо място. Това са Георги Гогов и  областният координатор на левицата в Търговище Галин Дачев.