Ген. Кольо Милев, БСП: Хората искат сега, на момента държавата да им помогне в кризата

28.10.2021 г.

„БСП за България“ насочва всичките си усилия за по-сериозно присъствие в следващия парламент, което да допринесе за диалогичността, която имаме и сериозността като партия, за да може да се състави правителство, за да може да се решават проблемите на хората“, отбеляза ген. Кольо Милев – водач на листата с кандидати за народни представители от „БСП за България“ от Търговище в предаването „Актуално от деня“ по БСТВ.

„На първо място ние поставяме бюджета за следващата година. Като парламентарна група през последните години винаги сме представяли алтернативен бюджет“, припомни генералът.

„Хората искат сега, на момента държавата да им помогне в тази криза – не само ковид криза, а енергийна и политическа. Затова ние предлагаме спешни мерки, които държавата трябва да изпълни. На всяко семейство, което има проблеми с плащането на тока, водата, парното да се предоставят 200 киловата до края на март, те да се поемат от държавата. 6 500 лева за второ и трето дете на родител, работещ през последните 24 месеца, опрощаване на данъците на родител с 550 лева за всяко дете“, поясни ген. Милев.

„Ще внесем отново преизчисляване на пенсиите към средноосигурителния доход за 2018 г., както и лекарствата за деца до 14 години да са безплатни. Намаляване на ДДС от 20 на 9% за основните храни. Ние заставаме зад тези мерки – те са необходими сега, веднага за гражданите на България“, категоричен е социалистът.