Ген. Кольо Милев: Залогът на предстоящите избори е да не се проиграе търпението на хората

04.11.2021 г.

„Залогът на предстоящите избори е да не бъде проиграно търпението на хората. Те очакват стабилно правителство, отговорно и разумно управление, което да поведе  страната в кардинално нова посока. Вярвам, че и в лицето на кандидат – президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова България ще продължи да има авторитетна президентска институция, която спомага за стабилността и перспективата пред страната“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Търговище ген. Кольо Милев.

Той и стотици граждани на Търговище се срещнаха с Румен Радев и Илияна Йотова на площада в града. 

„Ние не се страхувахме да бъдем вашия глас, да посочваме недъзите и да призоваваме за събуждане. Поискахме вашата подкрепа, за да проправим път към една нова България - на свободните хора, на достойнството и напредъка. Благодарение на тази ваша подкрепа спечелихме", заяви Румен Радев.

"Следващите пет години ще продължим да работим за укрепване на държавността, за правила и закони, равни за всички. За България, в която децата ни имат равен старт, а пандемията на неравенствата не задушава нашите родители", заяви Йотова.

По отношение на наболелите проблеми в Търговище ген. Милев коментира, че здравните системи в областта са поставени на изпитание. „Голям е проблемът с достъпа до здравни грижи и недостатъчния брой лични лекари в малките населени места, както и закриването през годините на активното лечение по места.  „Въвеждането на понятието „защитено лечебно заведение“ за отдалечените и планинските райони е от първостепенно значение и БСП залага тази мярка още в първите 100 дни управление. Друга мярка, която ще да осигури достойно заплащане на труда на медиците  е промяна в наредбата за формиране на работни заплати в държавните и общинските лечебни заведения. Левицата предлага още финансирани от държавата специализации в чужбина в области на медицината с висок обществен отзвук.

Според ген. Кольо Милев днес кризата в страната е на всички фронтове и за да се овладее залогът е в политическото поумняване на партиите и особено на онези, които се нарекли „партии на протеста“.