БСП няма да подкрепи бюджета на Търговище, предложен от ГЕРБ

Продължават срещите на ръководството на БСП със структурите на партията в страната

Групата на БСП в Общински съвет – Търговище няма да подкрепи бюджета на общината, предложен от общинската администрация от ГЕРБ. Съветниците на левицата получиха този мандат от Общинския съвет на партията късно снощи по време на съвместното заседание на местния партиен съвет и представителите на левицата в местната законодателна власт.

Срещата в Търговище води членът на Изпълнителното бюро на БСП и председател на парламентарната комисия по транспорт и съобщения Борислав Гуцанов. Тя е част от инициативата на ръководството на партията за преглед на състоянието на местните структури, организационното състояние и запознаване с проблемите по места преди старта на подготовката за местните избори догодина.

„Срещата в Търговище доказа за пореден път, че трябва да бъде преодоляно управлението на ГЕРБ в общините, за да продължи тяхното развитие“, каза късно снощи след разговорите Борислав Гуцанов. Той подчерта, че вече три години местната администрация, ръководена от кмет на бившите управляващи не може да се справи с изграждането на клетка за битови отпадъци. По тази причина те се извозват близо до Шумен, което коства много средства на местния бюджет. В списъка с мотиви за неподкрепа на бюджета на Търговище са лошото състояние на знакови сгради и изключително занемарената инфраструктура, не само в града, но и в околните населени места. Във финансовата рамка липсват приоритети за подпомагане на и без това тежкото положение на хората в общината и региона, стана ясно по време на срещата. Задълбоченият анализ на ситуацията в града е категоричен, че общината е абдикирала от задълженията си да създаде благоприятни условия за развитие на местната икономика и откриването на нови работни места. „Това са предпоставки за изоставане на развитието на общината, които ние категорично няма как да подкрепим с гласуване на бюджета“, каза Борислав Гуцанов.

По време на срещата е анализирано и състоянието на партийната организация, обсъдени са варианти за явяване на местните избори, които да доведат до възраждане на икономиката, развитие на града, подобряване на инфраструктурата и по-голяма грижа за хората.