БСП се включи в “Похода за мир“ в цялата страна

Май 21, 2023 Новини БСП 0 2237

21.05.2023 г.

                                                                                                                                     

Социалисти се включиха в обявения днес “Поход за мир“. Инициативата се провежда в десетки български градове, сред които София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе, Търговище. Събралите се хиляди хора настояват за мирно решение на конфликта в Украйна, както и запазване на неутралитет на България.

Със своето участие в редица градове социалистите за пореден път затвърждават своята позиция относно войната в Украйна, а именно тя да бъде прекратена чрез дипломация, България да не изпраща оръжия, както и да не бъде въвличана като  страна в конфликта.

 Във Варна се включи организационният секретар на БСП  Борислав Гуцанов, който отново припомни, че още от началото на войната БСП е против предоставянето на оръжия и въвличане на България в конфликт.

  От „Похода за мир” в София народният представител от „БСП за България” Георги Свиленски беше категоричен, че  конфликтът може да се реши само по мирен път. Заедно с него участие взеха и други народни представители и председателят на БАС Евгений Белий.

  Пловдивските социалисти също взеха участие в похода. По време на митинга те събириха и подписи за референдума срещу джендър идеологията в училищата.