БСП-Търговище представи листата си с кандидати за общински съветници

13.10.2023 г.

БСП направи официално представяне на листата си с кандидати за общински съветници. Събитието се състоя в концертната зала на ОНЧ "Напредък - 1864".

"Отново ни предстоят избори - в трудни и тежки времена - времена на инфлация, икономическа криза, финансова депресия. Решенията, които правителството взима, поставят в риск националната ни сигурност и се превръщат в заплаха за въвличането ни във война." С тези думи д-р Светослав Стефанов се обърна към хората в залата и призова общинската организация на "БСП за България" за мобилизация и постигане на високи резултати на местните избори.

"Местната власт е най-близо до хората. Изборът ни за кмет на населено място, за кмет на община и общински съветници е този, който определя нашето бъдеще. Няма как да скрия удовлетворението си от екипа, който виждам и с който тръгваме да спечелим нашата мисия - силен отбор, който съчетава опита на мъдростта и енергията на младите хора. Подкрепата за общински съветници и за кметове на населени места, издигнати от "БСП за България", както и подкрепата за господин Радослав Бойчев, е подкрепа за социална, финансово стабилна, просперираща и красива община, каквато е Търговище", подчерта народният представител Йорданка Георгиева.

Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България"  Георги Свиленски заяви: "Нашите представители в местната власт трябва да отстояват левите политики и да положат всички усилия подкрепеният от "БСП за България" Радослав Бойчев да стане кмет на община Търговище, защото моделът на ГЕРБ, проблем с който парламентарната група на коалицията се бори от години, трябва да бъде изчистен както от управлението на държавата, така и от местната власт".

"Твърдо съм решен да прекратим този порочен модел на управление на нашата община. Опонентът е ясен, "коалиционният" му партньор също, но според мен са направили грешна сметка. Аз съм убеден в успеха, който ни предстои, защото сме заедно", изтъкна независимият кандидат за кмет Радослав Бойчев.

Водачът на листата Десислава Петрова заяви, че е горда да бъде част от екип с нови, борбени млади кадри, както и опитни и мъдри професионалисти от различни сфери, отдадени на каузите на Търговище за един по-добър живот в общината.

"Нашият успех зависи не само от хората в листата, той зависи и от вас - тези, които са в залата, а и извън нея. Аз съм убедена, че всеки един от нас, ще положи всички усилия и "БСП за България" ще се представи достойно в община Търговище", бе категорична Десислава Петрова.