Десислава Петрова: БСП има решения младите хора да оставаме в Търговище

19.10.2023

„Обезлюдяването на Търговище и темповете, с които младите хора и дори ученици, още след 7 клас, напускат общината е сред основните проблеми. Досегашното управление на ГЕРБ не предприе никакви действия да спре този процес”. Това заяви пред БСТВ водачът на листата на „БСП за България” в Търговище Десислава Петрова.

По думите й в Търговище има две гимназии, в които работят стойностни учители, но проблемът идва от факта, че няма комуникация между ръководството на общината, гимназиите и бизнеса. „Такъв диалог е изключително важен  – за да се познават реалните нужди на бизнеса и се използват максимално възможностите за образование, а оттам и за реализация на младите хора в Търговище”, посочи водачът на листата съветници на „БСП за България”.

„Това води и до следващия проблем в общината ни – работните места. Търговище е сред общините, които успяха в някаква степен да запазят част от предприятията си. Проблемът са доходите и нископлатеният труд”, посочи Десислава Петрова и подчерта: „Решение е изграждането на Индустриалната зона. Областният град Шумен изпревари областния град Търговище като изгради Индустриална зона. При нас проектите стоят заложени в Общия устройствен план и дотам”.

Десислава Петрова посочи като проблем на областно равнище водоснабдяването, както и депонирането на отпадъци, които се извозват във Варна поради липса на изградена клетка в регионалното депо. „А това оскъпено извозване на отпадъците се плаща от всеки един гражданин на Търговище”, подчерта водачът на кандидатите за съветници на социалистите.