Търговище излезе на протест

Фев 18, 2015 ТЪРГОВИЩЕ Новини БСП 0 2063

Над 800 членове, симпатизанти на БСП, русофили, членове на комунистически партии, антифашисти, ветерани и младежи, начело с председателя на БСП – Търговище Явор Куюмджиев, въпреки изключителния студ,  излязоха на протест в Търговище, за да изкажат своето категорично мнение против продължаващата война в Украйна

Над 800 членове, симпатизанти на БСП, русофили, членове на комунистически партии, антифашисти, ветерани и младежи, начело с председателя на БСП – Търговище Явор Куюмджиев, въпреки изключителния студ,  излязоха на протест в Търговище, за да изкажат своето категорично мнение против продължаващата война в Украйна. Присъстващите изразиха и крайното си несъгласие с въвличане на България в каквито и да е военни конфликти. Събралото се множество заяви своята позиция против санкциите срещу Русия и в подкрепа на нашите сънародници в Украйна, и особено в побратимения на  Търговище град Болград. Шествието бе съпроводено от плакати гласящи: „Солидарни срещу войната”, „Не искаме въвличането на България във война”, „Спрете санкциите срещу Русия, губим ние”.

Протестиращите поставиха цветя и свещи пред Паметника на Българо-руската дружба като символ на подкрепата за мирното разрешаване на конфликта в Украйна. Явор Куюмджиев каза пред присъстващите, че съдбата на българския народ е винаги с Европа, никога против Русия. „Твърдо подкрепяме българите в Украйна и разбираме тяхното нежелание да се включват във военни действия, както и съм убеден, че трудно ще се намери българин, който да воюва с Русия”, заяви Куюмджиев. Той призова всички граждани на Европейския съюз  единно да се противопоставят на желанята за войни в Европа, както и против санкциите срещу Русия, които вредят преди всичко на нас - европейците.