Кандидат-кметът на БСП в Търговище Диан Цонев призовава към открит и отговорен диалог с гражданите

Искам да съм сред хората, да нося лична отговорност за това, което става или не става в общината

Диан Цонев е кандидатът на БСП за кмет на Търговище. Той бе избран по време на състоялата се вчера общинска конференция на местната структура на партията. За кандидат за кмет бяха номинирани осем души. Петима от тях, включително и настоящият кмет д-р Красимир Мирев, си направиха отвод. Стигна се до балотаж, при който Диан Цонев надделя над своя опонент. Според Устава на партията кандидатурата предстои да бъде одобрена на заседание на Националния съвет на БСП.

Областният лидер на БСП в Търговище Явор Куюмджиев и настоящият кмет на града д-р Красимир Мирев представиха Цонев пред медиите. Диан Цонев е роден през 1962 година. Завършил е Великотърновския университет със специалност „История", както и Академията на МВР със специалност „Национална сигурност“. Цонев е работил в структурите на МВР, а по-късно и в Държавна агенция „Национална сигурност". Понастоящем е директор на дирекция „Административно-правно и информационно обслужване” в община Търговище. Семеен е, има две деца.

„Имам изготвена управленска програма. И тя е готова на 80%. Защото искам останалите проценти да ги допълнят моите съграждани със свои идеи", каза при представянето си Диан Цонев и допълни: „Искам да съм сред хората, да нося лична отговорност за това, което става или не става в общината".

Настоящият кмет д-р Красимир Мирев бе избран да води листата с кандидати за общински съветници, издигнати от БСП.