Ген. Кольо Милев: Това, срещу, което БСП се бореше днес, е очевидно за всеки: България е ограбвана системно, безогледно и на едро

22.06.2021

 „Всеки ден новините потвърждават, че България е била ограбвана системно, безогледно, на едро. Промяна трябва да има, тя е спасението от разрухата, завещана от ГЕРБ. Но отговорността е и на избирателите. Те ще решат: нов градеж или нови месии, прагматичност или  шоу ще има в следващия парламент“. Това заяви водачът на листата на БСП за България в 28 МИР Търговище  ген. Кольо Милев. Той призова хората да гласува с повече разум: „На България й трябва план за развитие, а не план за усвояване. Убеден съм, че бъдещият градеж ще започне от лявата коалиция около БСП!“

Стотици граждани на Търговище дойдоха на откриването на предизборната кампания на коалиция „БСП за България“ в понеделник вечерта на централния площад „Свобода“ в града. „Мястото не е избрано случайно – нашият площад, обновен преди години, е наречен на най-изстраданата човешка ценност – свободата“, споделиха социалистите. Всеки от 8-те кандидати за народни представители от Търговищка област представиха своите приоритети и мотивация за участие в надпреварата.  

„Обществото ни е уморено от кризи и скандали и очаква новото управление да е коренно различно от досегашното. Да, ГЕРБ вече са в историята. На 4 април хората дадоха ясен знак, че не искат повече Борисов и партията му на власт. Искат промяна и стабилност и ние от БСП може да я гарантираме, защото години наред бяхме единствената политическа сила, която не се огъна и която се бореше на 100% срещу това порочно управление“, заявиха кандидатите.  

„ГЕРБ са в миналото. На 4 април избирателите бяха категорични, че не искат повече Борисов на власт. След корупционното свлачище ГЕРБ е време за възстановителни мерки и те ше дойдат от нашата лява коалиция“, посочи ген. Милев. 

„Роден съм в Търговище, избрах да живея и работя в града си. Като лекар познавам добре проблемите в здравеопазването и знам, че програмата на БСП е правилната посока за развитието на този сектор. Болниците да престанат да бъдат търговски дружества, да не се закриват лечебни заведения, системата да бъде по-подготвена за кризисни ситуации като пандемията“, посочи приоритетите си лидерът на областната и общинската организация на БСП д-р Светослав Стефанов, който е втори в листата на БСП.

„Без работеща икономика всички хубави неща в нашата програма трудно биха се случили. Затова обръщаме особено внимание на малкия, семейния и средния бизнес. Онзи бизнес, който не е зависим от властта, до който не стигат милионите от нагласени поръчки. Да му дадем въздух и перспектива!“, заяви Николай Черкезов, номер 3 в листата от Попово.  

„Като земеделски производител знам, че имаме качествено производство, което може и трябва да изхранва нацията. Но не винаги сме в състояние да удържим на конкуренцията отвън. Ролята и подкрепата на държавата в земеделието е ключова и нашата коалиция ще я отстоява“, обърна се към хората на площада Венцислав Илиев от АБВ, който е 4-ти в листата.

„Грижата за хората не е празен лозунг. Това е залогът да ни има като нация, тук, а не да се разпиляваме някъде по света, където хората имат права и социална защита. Да останем тук и да работим за страната си, с грижа за хората в неравностойно положение, за децата и възрастните“, обяви психологът Илия Илиев, който е 5 в листата.

 „За 11 години в управлението ГЕРБ потъпка всички принципи на доброто управление – в икономиката, във финансите, навсякъде в държавата. Всички сме свидетели на раздаването на пари от Борисов, през прозореца на джипката. С излишъка се „възнаграждаваха” верните на премиера фирми. Това трябва да спре“ категорична е финансистът Павлинка Тасева, която е номер 6 в листата.  

„Най-безспорният провал е в правосъдието. Виждаме го ние, казва ни го и светът. Доверието в съдебната система и администрации е нулево, а в държавата липсват правила. А сега някои щели да слагат ред в хаоса, който сами създадоха. Не е ли време да прогледнем и да подкрепим политическата сила, която се бореше срещу корупцията и която има цялостна програма за управление!“, посочи юристът Десислава Петрова, номер 7 в листата.

„Знаете ли в какво инвестират държавите, които години наред се опитваме да догоним и все не успяваме? Не е в магистрали! Успешните страни инвестират в образованието на децата си. Без образование нацията ни винаги ще остане на опашката на света. Не искаме това, нали?, заяви  учителят Дарина Георгиева, номер 8 в листата.  

Обичаният от поколения българи дует „Ритон“ се погрижи за доброто настроение на гостите на площада с най-емблематичните си хитове –  „Как си амиго“, „Прегърни ме“, „Джалма“, „Елате ни на гости“ и др.